mf+arquitetos has completed the design of a residential oasis in são paulo, brazil. the brazilian architecture firm has utilized a signature contemporary feel by focusing its efforts on establishing formal purity and an integration between interior and exterior spaces. the design for the ‘collector’s nook’ uses warm, textured wood throughout — especially in the structure’s screened walls that make up the front façade.

mf+arquitetos
all images by felipe araujo

 

 

wooden screens allow light to travel throughout and create intricate geometric patterns along the interior surfaces. these surfaces contrast nicely against the kitchen and bathroom walls, which are covered in a dark, white-veined marble. the overall design’s clean and sharp lines are softened by the covered greenery along the back wall. the vibrant natural plant’s hanging leaves lighten the interior, both in terms of their ability to reflect sunlight light and the addition of organic form to the otherwise stark geometries of the space. 

mf+arquitetos

 

 

mf+arquitetos describes the project as a ‘refuge,’ which is ‘characterized by simple features, purity of forms, integration with nature and use of natural materials with a color palette of earthy tones, the touch of fabrics, the heat of the wood, the nobility of the marble, the rusticity of the stone and the concrete are mixed with the essential.’

mf+arquitetos

mf+arquitetos

mf+arquitetos

mf+arquitetos

mf+arquitetos

mf+arquitetos

mf+arquitetos

mf+arquitetos

mf+arquitetos

mf+arquitetos

mf+arquitetos

 

 

 

 

project info:

 

location: franca, são paulo, brazil
built area: 130 sqm / 1,400 sqf
completed: 2017
landscaping: monica costa
photography: felipe araujo
construction: roman villa engineering

Save

lindsay duddy I designboom

oct 10, 2017